Head-start

Hoofdstraat jaren zeventig

Op deze pagina staan enkele foto’s gepubliceerd van de Hoofdstraat. Historie Mierlo-Hout dankt Marco Meulendijks voor het beschikbaar stellen van deze foto’s die eind zeventiger jaren gemaakt zijn door zijn vader Bert Meulendijks. 

bert-meulendijks-locatie01a

Winkelpanden nabij de spoorwegovergang en de Houtse Parallelweg omstreeks 1977. V.l.n.r: Schoenwinkel Antoon Coolen, Café De Smidse. In 1983 is dit  blok met winkel/woonhuis tot aan de poort gesloopt. Op deze plek werd in 2011 het herdenkingsmonument gerealiseerd voor de slachtoffers van de 2e W.O. Uiterst rechts naast de poort, is nog de hoek van de winkel De Houtse Bazar zichtbaar.

bert-meulendijks-locatie02a

De St. Luciaschool is al buiten gebruik en telt hier zijn laatste dagen. Het gebouw dateert van 1933. Tot aan het einde van de jaren zestig was dit uitsluitend een school voor meisjes en kleuteronderwijs. Op dit terrein zijn omstreeks 1980 aanleuningen van zorgcentrum Alphonus gebouwd. De sloop van het oude klooster wat rechts naast de school stond (zie ook foto hieronder) is in 1977 nagenoeg voltooid.
bert-meulendijks-locatie03a

Voor de voltooiing van een nieuw zorgcentrum in Mierlo-Hout moet ook het oude klooster/annex bejaardenhuis wijken. Op de achtergrond de Alphonsuskapel die tot op de heden gespaard is gebleven.

bert-meulendijks-locatie04a

De seventies vormden de hoogtij dagen van de Disco. Ook voor de jeugd was er binnen Mierlo-Hout genoeg te beleven. Dit winkel/woonhuis werd omgebouwd tot Bar discotheek ’t Houts pôrtje. Samen met ’t Hengske en later ook ’t Schuurke op de Mierloseweg, was ’t Pôrtje hét uitgaanscentrum op de Hoofdstraat. Eind jaren zeventig is ook deze discotheek door brand verwoest. Voor wie deze locatie niet kan thuisbrengen. Het pand staat hier nabij de hoek van de Past. Elsenstraat. Momenteel is dit het parkeerterrein voor Bakkerij ’t Bakkertje.

Reageren op deze foto’s? Gebruik ons  contactformulier