Head-start

WieWoondenWor: Slegersstraat 1939

WiewoondenWor? Vanaf de kerktoren werd deze foto in westelijke richting gemaakt door Marinus Coolen in 1939. Ter oriëntatie: De 2 voetgangers lopen ter hoogte van de ingang van het Aaw voetbalveld. Bij num. 6 gaat men tegenwoordig linksaf naar de Sjef Remmenlaan. Bij num. 5 rechtsaf naar het station over het Ashorstpad. Om precies de ligging van het spoor aan te geven ziet men linksboven num. 9, dat is wachtpost 37 die pal aan de overweg stond. Num 12. is de boerderij van ? die op de splitsing stond van de Medevoort en de Boterstraat.
De rest van de kennis laten wij over aan onze leden.  Meer informatie van onze leden leest u onder deze foto

wiewoondenwor005

Informatie over deze foto door Nellie van Neerven: Links van nr. 12 woonden fam.Van Dijk precies op de scheiding Boterstraat/Medevoort. Op nr. 12 wonen en woonden Fam.Smits. Nr. 11 zijn vier huizen achter het spoor op de uiterste hoek links Jan en Els Verhees, Pietje Van Berkel en rechts op de hoek Pietje de Skatter. Nr.10 Fam.Van den Heuvel, nr. 9 Fam. Koppens, zij zijn later verhuisd naar een ver land. Nr. 8 twee oudjes van Duinhoven later Jan Doelen, nr. 7 Familie Dekkers van de boerenleenbank,  later Huub Hanen met witgoed winkel nr. 6 Kareltje Schepers de kolenboer, nr. 5, Fam. van Oorschot –(achter Fam v. Oorschot de pad richting de overweg naar de Huufkes) nr. 4 boerderij Pietje Meulendijks, nr 3 zijn twee huizen waarvan eentje bewoond werd door nog een Dekkers en nog iemand uiteraard. Nr. 2 zijn ook twee huizen daar woonde Fam. Saris die zijn later verhuisd naar de schutsboom. Verder weet ik het niet meer en nu laat ik het aan anderen over die nog meer weten .die weer anders en meer weten dat mag van mij heb ik geen problemen mee groetjes Nellie van Neerven v.d.Kruijs.

Informatie over deze foto door Harrie van Oorschot nu woonachtig in Canada: In 1939 woonden wij nog in de Boterstraat. Het huis no. 5 was toen bewoond door twee broers v.d. Leen. Die hadden langs het huis een paar perzikkenbomen staan en als we van school af kwamen kregen we altijd perzikken. Op nummer 6 woonde Kareltje Scheepers, de kolenboer. Langs no 5 waar die korenmijten staan is later een huisje gebouwd waar zuster Timmers in woonde. In het huis no 3 langs Pietje Meulendijks woonde een onderwijzer waar ik de naam van vergeten ben. En tegenover dat huis was het KJV huis, waar zuster Timmers spreekuur had. Op 7 woonde Sjef en Sisca Dekkers. Sisca was een zus van de bisschop van Den Bosch. Op 10 woonde v.d. Heuvel die een kersenboomgaard had tussen 5 en het paadje waar je over het spoor de Huufkes in ging. v. d. Heuvel had velden in de Huufkes. Ik geloof dat Jan Doelen op nummer 8 woonde.

Help ons en anderen, om de historie van Mierlo-Hout zo volledig mogelijk te maken!
Aanvullingen of wijzigingen zijn welkom via het contactformulier