Head-start

Processie in de boterstraat

Een processie trekt vanuit de Boterstraat richting de overweg slegersstraat. Inmiddels hebben we bericht ontvangen dat de foto is genaakt in 1955 . Meer reacties lees je onder de foto.
Dank voor de informatie tot dusver.
Help ons en anderen, om de historie van Mierlo-Hout op deze website zo volledig mogelijk te maken.
Aanvullingen zijn welkom via het contactformulier of stuur een e-mail naar team@historie.mierlo-hout.info

wiewitwie45

Nellie van Neerven: In de stoet dat is moeilijker maar hier vooraan lopen (niet in Communie kleren ) Friedie en Frans van Eekert .
Henri Van Oorschot: Ik denk niet dat dit communicantjes zijn. Volgens mij is dit een processie op sacramentsdag. Ik herinner me nog dat er een jaar een rustaltaar gemaakt was aan de boerderij van van Dijk. en daar komt die stoet vandaan. Ik slaag er niet in om iemand te herkennen, maar volgens mij moet deze foto waarschijnlijk in 1946 of 1947 genomen zijn.
Nellie van Neerven: Is de datum wel goed? En zou dit Kapelaan De Kinderen kunnen zijn?? Ik ben geboren in ’45 maar ik herken die twee kinderen die in gewone kleren lopen, dat waren onze naaste buren in de St Agathastraat. (Toen nog Slegerstraat) wij zijn daar komen wonen toen ik 7 jaar was in ’52 dan moet dit evenement geweest zijn toen ik twee jaar was en daar nog niet woonde .
Nellie van Neerven: Historie Mierlo-Hout,  deze foto hangt in Huize Alponsus heel groot en de datum staat er onder, is mij net ter oren gekomen door Koosje Schalks. Deze processie is ter ere van priesterwijding van Priester Knoops nu ongeveer 60 jaar geleden met op de voorgrond Joke van Vaalen Crooijmans en haar zusje Maria Donkers Crooijmans.